Britanicii râd în fața propunerilor Ministerului Comerțului

imago65307596h

Ieșirea din Uniunea Europeană ar deschide noi oportunități pentru exporturile din Marea Britanie, subliniază Ministrul Comerțului, Liam Fox. În mod concret acest lucru înseamnă că dulceața britanică va fi exportată în Franța.

Prin ce poate Regatul Unit să îi impresioneze pe francezi și să promoveze exportul? Ministerul Comerțului creat după votul Brexit are un răspuns surprinzător: printre altele cu dulceața britanică de fructe, printre altele.

Frața are nevoie de marmeladă și dulceață de calitate ridicată și gusturi inovative, a scris pe Twitter ministerul și a decorat mesajul cu diferite hashtag-uri corespunzătoare. Mesajul conține și o legătură către o pagină mediată de autorități. Acolo un comerciant de alimente caută producători britanici de marmeladă și gemuri pentru micul dejun care să fie livrate către Franța.

Firmele britanice ar trebui să fie foarte conștiente de faptul că la început cantitățile vor fi foarte reduse, se mai spune acolo. Însă este o ocazie foarte bună pentru branduri cu renume și produse care să fie introduse pe piața franceză pentru a construi o cerere tot mai mare și de durată.

Ministerul Comerțului introdus cu ocazia votului Brexit și condus de Liam Fox a creat o situație comică prin acest tweet. Ce urmează acum? Să vândă francezilor muștar Dijon produs în Marea Britanie? Este ca și cum ai vinde gheață eschimoșilor, au răspuns alți utilizatori pe Twitter.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-lachen-ueber-Marmeladen-Tweet-article18775591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 89 =