Britanicii se îndreaptă inconștienți către o criză alimentară

Chiar la începutul discuțiilor cu UE, experții britanici în domeniul alimentar avertizează că Marea Britanie este amenințată de apariția de blocaje în aprovizionarea cu alimente și șocuri ale prețurilor similare cu cele întâlnite în anii `30. Iar Londra nu are nici un plan de acțiune pentru aprovizionare după ce se va realiza despărțirea de uniune.

Birocrația UE nu are o stare deosebit de bună nicăieri în Europa. În Marea Britanie ura se află la un nivel foarte ridicat. În prezent Uniunea Europeană și Marea Britanie se află în pragul unui război comercial, dar lăsând la o partea ura manifestată de ambele părți, potrivit unui studiu recent Marea Britanie ar putea suferi de pe urma unor lipsuri extreme manifestate pe scară largă, iar insula ar putea înregistra o criză alimentară în toată regula.

După ieșirea din UE, mâncarea din Marea Britanie ar putea suferi scumpiri semnificative, poate deveni mult mai limitată și de proastă calitate, avertizează trei renumiți experți britanici în domeniul alimentar – Tim Lang, Erik Millstone și Terry Marsden, într-un raport care include 88 de pagini de analize și concluzii. Până în prezent Marea Britanie s-a supus standardelor alimentare din UE, care au fost întocmite la Bruxelles, iar importurile s-au orientat după liniile directoare ale uniunii. Londra nu are nici un plan pentru înlocuirea acestora după ieșire.

Cei trei experți cred că există o apatie colectivă față de aceste probleme de domeniul securității alimentare în Marea Britanie. Țara ar putea intra din inconștiență într-o criză alimentară, dacă probleme nu vor fi reglate. Faptul că nu se vorbește deschis despre ele și nu se caută soluții în mod activ este un aspect bizar și iresponsabil, mai adaugă aceștia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-schlafwandeln-in-Essens-Krise-article19940405.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =