Britanicii spun că majoritatea mașinilor și microbuzelor ar trebui să fie electrice până în 2030

A new report says most new cars and vans should be electric by 2030 if the UK is to meet legal targets to cut emissions

Obiectivele legale de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră vor fi atinse doar dacă guvernul britanic va înăspri legislația în vigoare, potrivit unui nou raport al Comitetului pentru Schimbări Climatice.

Majoritatea mașinilor și microbuzelor ar trebui să fie electrice până în anul 2030, iar casele noi ar trebui să fie construite după standarde mult mai eficiente din punct de vedere energetic, spun consilierii guvernamentali pentru probleme climatice.

Aceste recomandări sunt parte dintr-un raport mai larg care cuprinde strategia de creștere sustenabilă emisă de guvernul britanic la finalul anului trecut. Aceasta conține planuri pentru creșterea venitului național al Marii Britanii concomitent cu reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Guvernul a anunțat deja planuri de a renunțat complet la autmobile diesel și pe benzină până în anul 2040. Dar cum emisiile au fost peste așteptări în ultimii trei ani de zile, autorii raportului au declarat că este nevoie de reglementări mai dure pentru a încuraja răspândirea de vehicule în principal electrice, care să beneficieze de emisii zero sau foarte reduse.

https://www.independent.co.uk/environment/electric-cars-petrol-free-uk-government-advisers-advice-clean-growth-strategy-a8162736.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 55 =