Britanicii versus Airbus

64975694

Airbus se confruntă cu furia Marii Britanii. Autoritățile de acolo și investigațiile lor anti-corupție afectează cel mai mare constructor european de aeronave. Compania se arată cooperantă.

Autoritatea britanică anti-corupție, denumită “Serious Fraud Office” (SFO) a demarat o anchetă la concernul aviatic european, Airbus, pe motive de corupție. După cum a anunțat autoritatea, este vorba despre acuzații de fraudă, mită și corupție, în afacerile diviziei Airbus pentru aviație civilă. Acuzațiile includ nereguli în legătură cu consilieri din partea unei terțe părți, se arată în declarația de presă.

Cercetările au fost demarate deja din luna iulie. Alte detalii nu au fost oferite presei. Concernul aviatic a dat de știre că are cunoștință despre aceste investigații și va colabora cu autoritățile, spune purtătorul de cuvânt Jeremy Greaves.

Informațiile care stau la baza cercetărilor au fost oferite deja din luna aprilie de către companie către autoritățile competente. Ele arată că, conducerea companiei este decisă să clarifice incidentele, dacă acestea nu corespund cu politicile companiei.

Grupul Airbus este cel mai mare concern european de aviație civilă și apărare. După proprile date, compania a înregistrat în anul 2015 venituri în valoare de 64,5 miliarde de euro și deținea 136.600 de angajați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Briten-ermitteln-gegen-Airbus-article18362626.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 6