Britanicii vor să salveze Grecia prin crowdfunding

Crowdfunding-Griechenland

Britanicii vor să salveze Grecia prin crowdfunding

În timp ce este plictisit de politicienii care se ceartă, un britanic de 29 de ani ia salvarea Greciei în proprile mâini. Fiecare european ar trebui să contribuie cu doar câțiva euro, pentru a strânge împreună miliardele necesare.

Europenii sunt, cu excepția unor politicieni precum Angela Merkel, generoși. Iar de asta este sigur Thom Feeney. Din acest motiv el are mult mai multă încredere în popor decât în guverne, cel puțin în privința salvării Greciei de la faliment.

Tatonările politice au devenit pentru acesta plictisitoare. El se întreabă de ce nu facem noi ordine, ca popor? Aceste replici au fost scrise de vânzătorul de pantofi din York pe platforma de crowdfunding IndieGoGo. Acolo el a lansat un apel pentru donații, prin care el dorește să strângă 1,6 miliarde de euro pentru Grecia.

Dacă fiecare din cei 503 milioane de europeni cheltuie echivalentul unei “salate cu brânză feta și măsline”, suma s-ar strânge cu ușurință, spune Thom Feeney. Până marți după amiază 13.000 de oameni au donat aproape 200.000 de euro. Pentru restul de 1.600.800 de euro, el a stabilit un termen de o săptămână.

El înțelege faptul că multă lume ia proiectul său drept glumă, spune Feeney, dar crowdfundingul chiar poate ajuta. Dacă obiectivul său nu va fi atins în termen de șapte zile, atunci el va rambursa toate donațiile primite prin intermediul IndieGoGo, anunță Thom, în vârstă de 29 de ani. Feeney nu are nici un fel de conexiuni cu Grecia, potrivit spuselor sale.

Dacă proiectul său va avea succes, există de asemenea recompense pentru donatori: în funcție de suma de bani donată, aceștia se pot bucura de o carte poștală cu primul ministru grec Alexis Tsipras, sau o salată cu brânză feta și măsline.

Unii dintre donatori pot primi chiar și o excursie în Grecia pentru două persoane. Suplimentar Feeney a oferit și o insulă grecească pentru cei care doresc să doneze suma de 1,5 miliarde de euro dintr-un foc. Dar la presiunea IndieGoGo, tânărul de 29 de ani a retras această ofertă, pentru că ea nu a fost sprijinită de guvernul grec.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Brite-will-Griechen-per-Crowdfunding-retten-article15410916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 85