British Airways reia zborurile spre Iran

british-airways-relaunch-flights-london-iranBritish Airways (BA), a confirmat faptul că va relua serviciile spre Iran. Compania va relansa zborurile directe din Heathrow Terminalul 5 spre capitala iraniană Teheran începând cu 14 iulie, fiind prima companie britanică din ultimii patru ani ce va operationa în Republica Islamică.

Compania aeriana a oprit serviciile spre Iran în 2012, după ce British Midland Airways (IMC) a devenit parte a companiei. Traseul Iran nu a mai fost considerat unul “viabil comercial”.

Rezervările pentru noile servicii vor începe de la 3 februarie şi vor fi disponibile timp de sase ori pe saptamana. Din iarnă, compania aeriană intenționează să opereze zboruri zilnice.

De reluarea serciciilor va beneficia pasagerii care au fost nevoiti să se bazeze pe Iran Air pentru zborurile între Londra și Iran, sau de utilizarea serviciilor prin Istanbul, ca urmare a restricțiilor naționale ale transportatorilor cu privire la utilizarea spațiului aerian european.

Turismul Iranului a fost lovit de sancțiuni internaționale, avertismente de călătorie și relații proaste cu străini. În iulie 2015, a semnat un acord cu Occidentul pentru a stopa programul nuclear, în urma căruia sancțiunile au fost ridicate.

http://www.ibtimes.co.uk/british-airways-resume-flights-iran-1541833

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 40 =