Broadcom vrea să preia Qualcomm

 

În industria americană producătoare de cipuri se întrevede cea mai valoroasă tranzacție din istorie: concernul Broadcom producător de semiconductori vrea să preia concurentul Qualcomm, pentru suma de fix 130 de miliarde de dolari.

Ar putea fi cea mai scumpă tranzacție din industria tehnologică și s-ar putea realiza fără acordul unei dintre părți. Concernul Broadcom vrea să preia concurentul Qualcomm în schimbul sumei de 130 de miliarde de dolari. Tranzacție ar putea întâmpina rezistență din partea acționarilor Qualcomm sau a autorităților de supraveghere. Qualcomm va respinge oferta, pe motiv că este prea scăzută și este riscantă din punct de vedere legal, raportează cei de la Financial Times.

Oferta se situează la 70 de dolari pe fiecare acțiune Qualcomm. Hârtiile au fost cotate vineri la 61,81 dolari bucata. Acționarii Qualcomm ar urma să primească 60 de dolari per acțiune și acțiuni la Broadcom în valoare de 10 dolari. În prețul total se vor regăsi și datorii în valoare de 25 de miliarde de dolari, anunță Broadcom.

Qualcomm este în reprezentat în principal în industriile care produc smartphone-uri sau tablete, prin cipurile sale folosite în telecomunicații și rețelistică. De asemenea, compania produce și unitățile centrale de procesare prezente în multe telefoane mobile, câștigând bani din licențe și patente pentru diverse tehnologii. În bilanțul Qualcomm cipurile asigură mare parte din venituri, profiturile substanțiale fiind obținute în principal din licențe. În această afacere profitabilă Qualcomm este pusă însă sub presiune de autoritățile de supraveghere din mai multe țări, datorită unor acuzații privind concurență neloială.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Broadcom-will-Qualcomm-schlucken-article20118607.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =