Brogward va construi o fabrică de automobile electrice la Bremen

c182265611faafb0f6422b3968d10ef5

Cândva Borgward a făcut parte dintre cei mai cunoscuți producători auto germani. Apoi a venit falimentul. La 55 de ani mai târziu marca renaște și începe să producă din nou mașini în orașul său natal – Bremen.

La 55 de ani după insolvență constructorul auto Borgward vrea să construiască din nou automobile în locația sa natală – Bremen. Acest lucru a fost anunțat de companie, care are sediul în prezent la Stuttgart. La ora actuală Borgward produce modelul său BX7, care este un automobil de tip SUV, exclusiv într-o fabrică din Beijing. Părțile pentru asamblarea de la Bremen vor fi livrate din China, Germania și Europa.

La locația de la Bremen vor fi create circa 50-100 de locuri de muncă doar în faza de început, se arată din declarațiile companiei. În primă fază este planificată o capacitate de asamblare a 10.000 de automobile anual.

Pentru asta va fi ridicată o hală cu o suprafață de fix 10.000 de metri pătrați. Primul model ce va fi asamblat la Bremen va fi un Borgward BX7 cu propulsie electrică. În următoarele săptămâni se va decide unde exact la Bremen va fi ridicată fabrica. Investițiile de început se ridică la câteva zeci de milioane de euro, spun reprezentanți ai companiei.

Borgward operează în prezent o fabrică în orașul chinez Miyun, în care se va construi modelul BX7 și care va prelua rolul de fabrică “model” în rețeaua de producție a companiei.

SUV-ul este disponibil din luna iunie pe piața din China. Acționar majoritar este producătorul chinez de camioane, Foton. Fabrica de la Bremen ar trebui să servească acoperirii cererii de pe piață după ce modelul va fi lansat oficial și în Germania și alte țări europene.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Borgward-baut-E-Auto-Werk-in-Bremen-article18940371.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 19 =