Brokerii vor să oprească rostogolirea monedei chineze

china-stock-exchange

Brokerii vor să oprească rostogolirea monedei chineze

Până în luna iunie comercianții norocoși au sărbătorit pariurile riscante plasate asupra valorii ridicate a monedei chineze. Apoi indicele principal din Shanghai a început să scadă brusc. Prin intermediul unor sume de miliarde bursele chineze vor fi acum stabilizate.

Cei mai mari brokeri ai Chinei vor să sprijine piețele de acțiuni din Republica Populară cu sume mari de bani după pierderile suferite săptămâna trecută când cursul a scăzut brusc. Cei mai mari 21 de jucători bursieri din China au anunțat că vor investi împreună cel puțin 17,3 miliarde de euro în hârtii de valoare.

Brokerii au promis că nu vor mai vinde hârtii cu dividende, până ce indicele principal din Shanghai nu se recuperează peste pragul de 4500 de puncte.

Vineri aceasta s-a prăbușit cu 5,8% până la un total de 3684 puncte. Iar pe tot parcursul săptămânii el a scăzut cu peste douăsprezece procente. Brokerii listați la bursă au explicat de asemenea că vor cumpăra înapoi acțiunile proprii vândute recent.

Dobânzile reduse și taxele mici de tranzacționare nu au reușit până acum să oprească fuga investitorilor de pe piața chineză a acțiunilor, care a scăzut de la mijlocul lunii iunie cu peste 30%. În lupta pentru stabilitate, supraveghetorii pieței financiare doresc din ce în ce mai mult să ancheteze suspiciuni legate de manipularea pieței. Mulți acționari chinezi cred că vina pentru prăbușire se regăsește la investitorii străini care au pariat puternic pe scăderea prețurilor din China.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Broker-wollen-Chinas-Kurssturz-aufhalten-article15443096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 72