Bruxelles ridică interdicția pe platformele on line de inchiriere

f143fae3f674eb6397439da1510ae33a

Cine vrea să închirieze o mașină cu șofer care să îl transporte până la destinație, cine dorește să închirieze o locuință privată pentru vacanță, se poate folosi cu ușurință de internet. Dar ce fel de reglementări sunt în vigoare pentru astfel de platforme? Comisia UE spune că respinge cerințele prea dure.

În relațiile cu platforme online precum Uber sau Airbnb, interdicțiile vor reprezenta pentru Comisia UE un instrument de “ultimă instanță”. Pe platforme de acest gen se intermediază folosința unor proprietăți precum mașina sau locuința. Nu se poate impune o interdicție totală asupra unor activități de acest gen, atunci când singurul motiv invocat este modelul de afacere, subliniază comisarul UE pe probleme de industrie, Elzbieta Bienkowska.

Autoritățile se tem că statele membre vor aduce prejudicii dezvoltării companiilor inovative prin aplicare de cerințe prea ridicate sau ridicole. Furnizorii de servicii de transport precum Uber s-au confruntat în Europa cu rezistență din partea industriei taxi.

Multe oferte ale Uber au reintrat pe piață în Europa după confruntări juridice. Comisia UE nu a dorit să ofere declarații privind cazul concret al companiei Uber. Aceasta a oferit statelor membre și informații privind interpretarea legislației UE relevante. Aceste linii directoare sunt importante, deoarece autoritățile de la Bruxelles vor să conducă în conformitate cu acestea, iar legislațiile naționale vor trebuie supuse unor verificări din punct de vedere al compatibilității cu dreptul european.

Uber a reacționat cu bucurie la acest anunț, autoritatea făcând clar faptul că legislația UE ar trebui să protejeze ofertanții de servicii și produse de limitări impuse excesiv de guvernele naționale. Comisia UE a stabilit, de asemenea, că platformele online nu sunt obligate să verifice dacă afacerile utilizatorilor lor au de a face cu posibile activități ilegale.

Astfel, administratorii de pagini web nu pot fi trași obligatoriu la răspundere pentru informații pe care terțe părți le utilizează sau le folosesc pe pagina lor. Pentru servicii de plată pe care operatorul le oferă, ei dețin însă întreaga responsabilitate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bruessel-lehnt-Verbot-ab-article17843171.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 40