Bruxelles vrea să protejeze companiile aeriene din Europa

imago57034436hCompaniile aeriene europene se simt ignorate în comparație cu puternic subvenționatele companii concurente din Golf sau Asia. Comisia UE vrea acum să sprijine o concurență internațională printr-o strategie pentru egalitatea de șanse.

Companiile aeriene precum Lufthansa vor fi mai bine protejate în fața unei concurențe neloiale. Comisia UE a decis astfel în favoarea unei strategii privind traficul aerian. Obiectivul este de a întâri baza Europei și de a consolida poziția de lider mondial a Uniunii Europene, anunță autoritățile.
Sunt prevăzute printre altele noi acorduri cu statele din Golf, care sunt mereu acuzate de faptul că încearcă mereu să denatureze concurența internațională prin subvenții de stat. Chiar și Lufthansa se simte nedreptățită față de companii precum Emirates sau Etihad.

De asemenea vor fi încheiate acorduri punctuale cu alte țări sau regiuni, precum cu Asociația Statelor Sud-Asiatice (ASEAN), Turcia, China, Mexic sau Armenia. În paralel vor fi emise mandate pentru standarde specifice de securitate în zborurile pe relația China sau Japonia.

Obiectivul este de a sprijini competitivitatea industriei aeriene europene și a oferi către pasageri servicii de înaltă calitate. Aproape 75% din toți pasagerii care au călătorit în acest an dinspre sau către UE (peste 240 de milioane de pasageri) ar fi fost afectați de semnarea unor astfel de acorduri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bruessel-will-Europas-Fluglinien-schuetzen-article16516246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45