BT Group raportează o creștere a profiturilor

_80666727_103229417

BT Group raportează o creștere a profiturilor

Grupul de telecomunicații BT a raportat o crestere de 14% a profitului înainte de impozitare la 2.645 miliarde de lire pentru perioada până la sfârșitul lunii martie. Cu toate acestea, veniturile grupului au scăzut cu 2% la 17.85 miliarde de lire.

Directorul executiv al BT, Gavin Patterson a declarat ca firma a făcut progrese în reducerea costurilor, “contribuind la o scădere de 6% a costurilor de exploatare în al patrulea trimestru”.

Săptămâna trecută, acționarii BT au aprobat planul companiei de a cumpăra operatorul de telefonie mobilă EE pentru 12.5 miliarde de lire. BT a avut mult de muncit in ultimii ani, să se transforme în ceea ce se numește un “Quad Play”, care înseamnă furnizarea de servicii de telefoane mobile care acoperă, telefonie, bandă largă și TV cu plată.

Compania a declarat că a conectat un record 455,000 de noi clienti în bandă largă în al patrulea trimestru al anului financiar, cele trei luni până pe 31 martie. BT va câștiga un punct de sprijin în afacerea telecomunicațiilor mobile prin achiziția EE, deși afacerea așteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare.
Compania a declarat ca va plati un dividend de 12.4p pe actiune, in crestere cu 14% fata de anul trecut.

http://www.bbc.com/news/business-32620535

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 85 = 86