Buenos Aires în loc de New York

2014-08-14T193516Z-889241293-GM1EA8F09SN01-RTRMADP-3-ARGENTINA-DEBT

Buenos Aires în loc de New York
Argentina intenționează să își plătească creditorii săi internaționali. Un tribunal din SUA previne acest lucru în favoarea a două fonduri speculative tot din SUA. Acum șeful statului Kirchner vrea să eludeze interdicția și să transfere plățile către Buenos Aires.

În disputa datoriilor cu două fonduri de hedging din SUA, Argentina se va ocupa de plățile către alți creditori în viitor prin centrul financiar din Buenos Aires, pentru a eluda o interdicție cu privire la obligația de plată emisă de un tribunal american. În calitate de președinte Cristina kirchner a anunțat cp plățile ar trebui să fie puse în aplicare mai departe cu ajutorul Băncii Naționale a Argentinei. Astfel ar putea fi efectuate plățile blocate în prezent de la New York. Un proiect de lege a fost deja prezentat Parlamentului conform datelor de la autorități.

Cele două fonduri de hedging US NML Capital și Aurelius, au cumpărat datoria statului argentinian mai ieftin la falimentul de stat de la sfârșitul anului 2001 și nu vrea să manifeste înțelegere față de statul argentinian, cerând astfel valoarea nominală a obligațiunilor de stat. Această strategie controversatp duce la un randament ridicat. Buenos Aires a numit-o ca fiind o mișcare de neconceput și a refuzat să plătească suma cerută.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Argentinien-will-Auszahlungsverbot-umgehen-article13450551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20