Bufett anunță profit record

61003375

„Oracolul din Omaha”, cum este poreclit Warren Buffett se ridică încă o dată la înălțimea renumelui său. Compania sa, Berkshire Hathaway, a încheiat anul 2015 cu un profit record. În parte pentru că investitorul este din nou pe drumul cel bun. Puțină bucurie pregătește însă cursul acțiunilor.

Warren Buffett a încheiat anul în care și-a sărbătorit 50 de ani de activitate cu Berkshire Hathaway cu un profit record. În anul 2015 surplusul a crescut la 24,1 miliarde de dolari, de la 19,9 miliarde cu un an înainte, a anunțat compania de investiții a legendarului investitor în vârstă de 85 de ani.

Fuziunea dintre Kraft și Heinz a adus un plus substanțial în afacere. Buffett s-a implicat în această fuziune în luna martie a anului trecut, prin firma de investiții 3G. Berkshire Hathaway a profitat de diversele sale ramuri de activitate, spre exemplu de activitatea companiei de căi ferate, BNSF.

Ceva mai prost au mers lucrurile în activitățile de asigurare de la gigantul din industrie, Geico. La sfârșitul anului Buffett a marcat din nou, pentru că în trimestrul patru profitul companiei sale a crescut față de anul precedent cu 32%, până la un total de 5,5 miliarde de dolari.

A fost un an bun, scrie Buffett în scrisoarea sa către acționari. Dar acționarii obișnuiți cu succesul nu au avut parte de o bucurie atât de mare, acțiunile de la Berkshire Hathaway au scăzut cu doisprezece procente. Investițiile mari în concerne slăbite, precum American Express, Wal-Mart sau IBM au pus presiune pe cursul acțiunilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Buffett-vermeldet-Rekordgewinn-article17097586.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 22