Buffet salută contribuția “imigranților” la prosperitatea americană

“De 240 de ani — adică o perioadă ce reprezintă mai puțin de trei ori timpul prezenței mele pe Pământ — americanii au combinat inventivitatea umană, economia de piață, un val de imigranți talentați și ambițioși și statul de drept pentru a ajunge la o abundență ce a depășit visul părinților fondatori”, a scris octogenarul în scrisoarea sa anuală către acționarii holdingului său Berkshire Hathaway.

Fostul sprijin al lui Hillary Clinton adoptă astfel o poziție opusă față de Donald Trump, care pregătește un nou decret de limitare a imigrației și a ordonat consolidarea luptei contra imigranților ilegali.

Anul trecut, în plină campanie electorală pentru Casa Albă, miliardarul filantrop de 86 de ani a emis deja un mesaj cu accente politice îndemnând candidații “să nu parieze împotriva Americii”.

În ultimul trimestru 2016, holdingul său Berkshire, care deține părți în grupurile Kraft Heinz și Coca Cola și a investit recent în gigantul Apple, a profitat din plin de euforia ce a cuprins Wall Street după alegerea lui Trump în noiembrie.

Potrivit rezultatelor publicate sâmbătă, conglomeratul său a înregistrat un profit net între octombrie și decembrie de 6,3 miliarde de dolari, în creștere cu aproape 15% într-un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 78