Buffett, marele bogat al Planetei, confirma evitarea monezii Bitcoin, promovata si de un oradean care si-a inchis platforma

Snapshot 2015-01-10 14-24-20

Buffett, marele bogat al Planetei, confirma evitarea monezii Bitcoin, promovata si de un oradean care si-a inchis platforma

Unul din cei mai bogati oameni ai planetei, Warren Buffett, atat de modest incat prefera sa-si repare pantofii decat sa cumpare altii, supranumit “oracolul din Omaha”, a dat cateva sfaturi financiare tinerilor pentru anul 2015. Stati departe de cardurile de credit si economisiti cat mai mult, sunt cele mai importante. Cele cinci sfaturi de la Warren Buffett, citate de Business Insider sunt:

1. Stai departe de Bitcoin                                                                                                                Aversiunea lui Buffett fata de Bitcoin este cunoscuta, refuza sa investeasca in tot ceea ce nu cunoaste bine. Dar marea problema cu Bitcoin nu este ca reprezinta o investitie tech, in care el nu crede, ci faptul ca nu e deloc o investitie, pentru ca nu are nici o valoare. “Stai departe de ea. Practic, e un miraj”, a declarat Buffett, anul acesta, intr-un interviu la CNBC. Si iata ca sfatul sau se confirma prin faptul ca mari platforme de tranzactionare s-au inchis sau, au fost atacate de hackeri, intimplari care au diminuat atractivitatea Bitcoin, precum si alte efecte despre care puteti citi dupa zambetul stirii.

2. Invata cum sa citesti situatiile financiare
Buffett: “Luati cat se poate de multe cursuri de contabilitate. Aceasta este “limba” afacerilor. Anii ce urmeaza vor fi mult mai confortabili pentru voi”

3. Focus pe economisire, nu pe ideea de a ne imbogati rapid
Buffett: “Ei bine, eu cred ca cea mai mare greseala este aceea de a nu invata sa economisesti in mod corespunzator si la timp. Economisirea trebuie sa devina un obicei”.

4. Cand pretul actiunilor cade, cumpara, nu vinde
Buffett: “Imi place sa cumpar cand pretul unor actiuni in care cred se duce in jos. Cu cat se duce mai mult in jos, cu atat imi place mai mult sa cumpar. Nu stiu sa-ti spun ce va face piata maine, dar stiu cum sa aleg business-uri rezonabile pe care sa le detin cat mai mult timp”.

5. Inceteaza a mai pretinde ca esti un expert
“Daca nu investesti in lucruri pe care le cunosti, inseamna ca doar joci la noroc “, a declarat Buffett. Este unul dintre motivele pentru care nu investeste sau nu mai vrea sa investeasca in ceea ce inseamna tehnologie, aur si companii aeriene. “Cand vi se promit profituri rapide, spuneti repede NU”.

——————————————————————————————————————–

regular_smile….ca tot vorbeam de reparat pantofi…

– Si cum v-a placut friptura? 

– Extraclasa! Si spun asta ca profesionist! 

– Domnul este macelar? 

– Nu cizmar…

——————————————————————————————————————–

Ca a avut sau nu dreptate Warren Buffett, dar iata ca cea mai mare piata Bitcoin din Europa, a fost sparta de hackeri iar pagubele produse sunt de milioane de dolari. Cea mai mare piata eropeana de tranzactii in moneda virtuala Bitcoin, Bitstamp, si-a suspendat activitatea dupa ce a inregistrat pierderi de cateva milioane de dolari.Cel mai probabil, pierderile au fost inregistrate in urma unui atac cibernetic, informeaza publicatia Financial Times.

Bitstamp, cu sedii in Slovenia si Londra a suspendat retragerea fondurilor si si-a informat clientii asupra pericolului reprezentat de deschiderea unor noi depozite dupa ce s-a confruntat cu o bresa in sistemul de protectie.

Hackerii, sunt mai bogati cu 5 milioane de dolari. Conform oficialilor companiei, compromiterea sistemelor de siguranta a conturilor oprationale a generat o pierdere de aproximativ 19.000 Bitcoin, in valoare aproximativa de 5 milioane de dolari. Bitstamp este a treia mare piata din lume de tranzactionare a monedei virtuale, iar incidentul de astazi ridica semne de intebare asupra securitatii sitemelor de tranzactionare pentru Bitcoin.

Compania a dat asigurari ca marea parte a depozitelor constituite in Bitcoin au ramas neatinse fiind depozitate in computere neconectate la reteaua internet. Un comunicat de presa emis de Bitstamp anunta clientii ca firma isi va onora obligatiile catre acestia, in ciuda opririi temporare a serviciilor. Anul trecut, cel mai mare operator din piata, Mt Gox din Japonia, a fost tinta unui alt atac al hackerilor, acestia reusind atunci sa retraga nu mai putin de 850.000 de monede virtuale din depozitele companiei nipone.

Paguba in dolari s-a ridicat la 450 de milioane. Moneda digitala a avut de suferit in urma atacului, valoarea acesteia inregistrand o scadere de la 1240 de dolari la 271 dolari, conform cursului prezentat astazi de Coindesk. In decembrie, singura platforma romaneasca de tranzactionare Bitcoin, BTCXchange a cerut clientilor sa isi retraga in doar cateva zile toate depunerile facute in conturile administrate de companie. Proprietarul companiei, oradeanul Horea Vuscan, nu a specificat daca BTCXchange a suspendat temporar activitatea platformei sau daca aceasta s-a inchis definitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 20