Buffett raportează un profit redus

Berkshire Hathaway este una dintre cele mai cunoscute companii de investiții din lume, a cărei director, Warren Buffett, este un guru printre investitori. Dar cifrele trimestriale actuale sunt dezamăgitoare.

Legenda investițiilor Warren Buffett a câștigat semnificativ mai puțin în trimestrul al doilea cu compania sa de investiții Berkshire Hathaway. Comparativ cu valoarea anului precedent surplusul a scăzut cu 15% la un total de 4,3 miliarde de dolari, raportează compania după închiderea burselor.

Profitul operațional a scăzut cu unsprezece procente la un total de 4,1 miliarde. Veniturile au crescut în schimb cu șase procente, pentru un total de 57,5 miliarde de dolari. Profitul a scăzut semnificativ încă din trimestrul precedent.

Dificultăți au existat în special în afacerile cu asigurări, o ramură importantă în imperiul lui Buffett. Divizia de investiții a dat de asemenea rezultate semnificativ mai slabe. Analiștii se așteptau la mai mult profit, acțiunile înregistrând pierderi în comerțul post-bursier. În lunile care au trecut până acum din acest an cursul a scăzut cu unsprezece procente, iar înainte de prezentarea cifrelor trimestriale a reprezentat o nouă valoare record.

Acțiunile Berkshire Hathaway sunt deja de multă vreme cele mai scumpe acțiuni din lume, la mare distanță. Pentru râvnitele hârtii de “clasă A”, din care Buffett deține el însuși 37%, acționarii trebuie să plătească 270.000 de dolari. Deja de la mijlocul anilor 90 ele se tranzacționau în dolari americani pentru sume de cinci cifre. Există însă și acțiuni de “clasă B”, care presupun și un drept de vot restrâns. Acestea au costat recent 180 de dolari, ceea ce corespunde unui record de valoare maximă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Buffett-meldet-weniger-Gewinn-article19969417.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 50