Buffett se axează tot mai mult pe averea sa

Aversiunea lui Warren Buffett față de acțiunile concernelor tehnologice este legendară. În cazul Apple investitorul face o excepție. Pentru producătorul de iPhone el își schimbă prioritățile și face loc în portofoliul firmei sale de investiții – Berkshire Hathaway.

Acționarii au știut exact ce este de făcut după declarațiile lui Warren Buffett. Fiind întrebat dacă va înceta să mai cumpere acțiuni de la Apple, legendarul investitor a răspuns în urmă cu câteva zile pentru televiziunea CNBC: “poate că da, poate că nu”. Pentru brokeri această frază lipsită de sens a fost un semnal clar. Dacă “Oracolul de la Omaha” se gândește cu voce tare la o investiție, atunci e clar că merită. Acțiunile Apple au urcat pentru prima dată peste pragul fantastic de 800 de miliarde de dolari. Între timp Buffett a renunțat la “poate” și a dublat participația la Apple.

În cifre concrete, relația mai profundă a lui Buffett cu Apple este următoarea: potrivit raportului financiar înaintat Autorității Americane de Supraveghere Bursieră, SEC, firma lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, deține un număr de 129 de milioane de acțiuni. Ceea ce corespunde unei cote de circa 2,4%. La un curs actual al acțiunilor Apple de 155,70 de dolari acest lucru determină o valoare totală de 21 de miliarde de dolari. De la sfârșitul anului trecut Buffett și-a triplat participația în cadrul Apple, după ce a investit pentru prima dată în companie în mai 2016. Apoi au urmat alte etape de investiție în primul trimestru al acestui an, când valoarea a sporit cu peste jumătate, iar acțiunile Apple înregistrează record după record.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Buffett-setzt-v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 50 =