Buffett se implică și mai mult la Apple

c096b4ca9ae746854cf937c26a56c982

Warren Buffett este tot timpul un om plin de surprize. Investitorul american își majorează participația de la compania Apple. Astfel el se poziționează contrar colegului său Icahn, care a decis să părăsească aceeași companie.

Legendarul investitor american Warren Buffett a decis să își majoreze semnificativ participația în cadrul concernului american Apple, în ciuda declinului din vânzările produsului lor principal, iPhone. Berkshire Hathaway și-a majorat trimestrul trecut cota de acțiuni cu peste 50%, pentru un total de 12,5 milioane de unități. Participația este evaluată în prezent la fix 1,5 miliarde de dolari.

Buffett, în vârstă de 85 de ani, a adunat de-a lungul anilor o avere estimată la 77 de miliarde de dolari prin investiții profitabile, iar în ultimii ani acesta a ales să investească preponderent în companii de tehnologie. Între timp Berkshire mai deține un pachet important de acțiuni la compania IBM.

Afacerile Apple înregistrează în prezent un declin, pentru că modelele actuale de iPhone se vând mai prost decât cele din urmă cu un an. Piața de smartphone-uri se dezvoltă în acest an ceva mai slab decât în anii trecuți, iar turbulențele economice din China frânează de asemenea afacerile companiei Apple. Dar concernul continuă să facă un profit în valoare de miliarde de dolari. Controversatul investitor Carl Icahn, care a cerut Apple să majoreze sumele distribuite către acționari, a renunțat complet la participația sa de la Apple în luna aprilie, datorită, printre altele, a situației nefavorabile din China.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Buffett-schlaegt-bei-Apple-zu-article18430961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4