Buffett și Malone vor să se implice la Sprint

Deoarece eforturile de fuziune ale T-Mobile US au fost anulate, furnizorul american de servicii telecom pe nume Sprint caută acum alte posibilități. Miliardarul japonez Masayoshi Son, care stă în spatele companiei Sprint, este în discuții cu legendarul investitor Warren Buffett și mogulul media Malone.

Pe piața americană de telefonie mobilă există schimbări semnificative. Insiderii spun că societățile de investiții Berkshire Hathaway a legendarului investitor american Warren Buffett, precum și Liberty Media ce aparține mogului media american John Malone, au în plan investiții de 10-20 de miliarde de dolari în compania Sprint, care este al patrulea cel mai mare ofertant de servicii telecom din SUA.

Buffett și Malone s-au întâlnit separat săptămâna trecută cu directorul băncii japoneze Softbank, cu proprietara de la Sprint, raportează mai mulți insideri. Cei de la “Wall Street Journal” au raportat despre aceste întâlniri. Sprint, Berkshire Hathway și Liberty Media nu au putut fi contactate pentru a oferi detalii.

Luna trecută a devenit cunoscut faptul că subsidiara americană a Deutsche Telekom, T-Mobile, a fost împiedicată să fuzioneze cu concurentul Sprint. Negocierile de fuzionare au fost înghețate, pentru că Sprint are contracte exclusive cu firmele de cablu Comcast și Charter Communications, care aparține de conglomeratul Malone. Interesele directorului Comcast, Brin Roberts, sunt însă foarte mari pentru un angajament față de Sprint, spun insiderii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Buffet-und-Malone-pruefen-Einstieg-bei-Sprint-article19938150.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 11 =