Buffett vinde o treime din acțiunile sale la IBM


Warren Buffett se retrage din concernul IBM, care nu o duce foarte bine în ultima perioadă. În primele luni ale acestui an el a vândut o treime din acțiunile sale, spune legendarul investitor.

Warren Buffett a vândut în mare stil acțiuni IBM de la începutul acestui an. În total el a redus participația companiei sale de investiții, Berkshire Hathaway, în cadrul IBM cu fix o treime, după cum a spus însăși legendarul investitor pentru televiziunea americană CNBC. Astfel că participația a scăzut, de la finalul anului 2016 și până în prezent de la 81 de milioane de acțiuni la 50 de milioane.

El nu mai privește IBM la fel cum o făcea în urmă cu șase ani de zile, motivează investitorul în vârstă de 86 de ani decizia sa și a mai adăugat că IBM este o companie puternică, dar are parte și de o concurență solidă. Buffett era implicat în anul 2011 în companie cu o sumă de 13 miliarde de dolari. Acest pas a fost surprinzător pentru că investitorul este binecunoscut pentru reticența sa pentru firmele de tehnologie. El se ferește de modelele comerciale care din punctul său de vedere sunt greu de înțeles.

IBM suferă de ceva vreme de pe urma unor afaceri de bază tot mai slabe – cele cu computere și software. În primul trimestru gigantul computerelor a înregistrat al douăzecilea trimestru consecutiv cu pierdere. Acțiunile au scăzut în perspectivă anuală cu peste un procent și se află în continuare sub presiune, după ce Buffett a divulgat deciziile sale de vânzare.

În weekend are loc în orașul natal al lui Buffett, Omaha (Nebraska), întâlnirea anuală a acționarilor Berkshire. Evenimentul numit “Woodstock-ul Capitalismului” datorită cultului personalității format în jurul legendarului investitor va include discuții, pe lânge cele privind participațiile lui Buffett la IBM și altele despre scandalul de la Wells Fargo Bank sau recent criticata companie aeriană US-Airlines.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Buffett-verkauft-ein-Drittel-seiner-IBM-Anteile-article19824143.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 75