BUGET E, PE CAI

Snapshot 2014-01-30 20-37-08BUGET E, PE CAI, LA MUNCA

Bugetul local pe 2014 a fost adoptat cu 16 voturi din partea USL cu opoziţia UDMR în vreme ce reprezentanţii PDL au preferat să se abţină de la vot. Ritli Ladiszlau şi Huszar Eric ar fi dorit sume mai mari, dar nu au fost sustinuti pe motiv de cofinantare fonduri europene.In 2014 municipalitatea conteaza pe venituri în valoare de 907,4 milioane lei la care a programat deja cheltuieli de 927,2 milioane lei pentru diferenta  bazindu-se pe excedentul de  19,7 milioane lei realizat în anul anterior.

“Proiectul de buget a fost revizuit îndeosebi în ceea ce priveşte estimările Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională privind veniturile din proiecte unde am preferat să trecem în buget doar lucrările deja licitate şi angajate. Am vrut să nu fim foarte optimişti acum iar la sfârşitul anului să riscăm o rectificare negativă, ci să fim acum mai pesimişti dar să facem rectificări pozitive de buget de-a lungul anului”, a afirmat Eduard Florea.

S-au mai avizat bugetele CET,ADP,CAO,OTL si FC BIHOR cu un buget de 5,68 milioane lei din care câte 1,25 milioane lei vor plăti Primăria şi Consiliul Judeţean Bihor cu titlu de cotizaţie, diferenţa va fi constituită din veniturile proprii şi veniturile din alte surse ale clubului.

regular_smile      Bine ca nu avem probleme cu cheltuieli de genul celor din zambetul de mai jos.

Primarul Parisului era foarte îngrijorat în privința invaziei de porumbei de pe Champs-Élysées. Nu putea nicidecum să-i alunge din oraș. Întregul Paris era plin de rahat de porumbei. Parizienii nici nu mai puteau călca pe alei, nici să conduci nu mai avea niciun haz. Costa o avere să tot cureți străzile și trotuarele. Într-o zi intră în primărie un om care-i face primarului o ofertă.
-Îți pot scăpa frumosul oraș de plaga columbească fără nicio plată. Dar trebuie să promiți că nu-mi vei pune nicio întrebare. Sau, îmi poți plăti un milion de euro și să-mi pui o întrebare.
Primarul cântări oferta și o acceptă rapid.
A doua zi, omul se cățără în vârful Turnului Eiffel, își descheie redingota și eliberă un porumbel albastru.
Porumbelul albastru dădu de câteva ori din aripi și apoi se pierdu în înaltul cerului parizian. Toți porumbeii din Paris au văzut porumbelul cel albastru și s-au adunat în aer în urma acestuia. L-au urmat cu toții într-un nor uriaș spre Răsărit, departe, departe. A doua zi, porumbelul cel albastru s-a întors complet singur la omul ce-l aștepta încă în vârful Turnului Eiffel.
Primarul era în extaz. A considerat că omul și porumbelul albastru au înfăptuit o adevărată minune scăpând Parisul de plaga porumbească.
Deși omul cu porumbelul nu ceruse nimic, primarul i-a înmânat un cec cu un milion de euro și i-a spus că, într-adevăr, voia să-i pună o întrebare. Chiar dacă s-au înțeles că nu-l costa nimic pentru curățarea orașului, se hotărâse să plătească un milion pentru a putea pune O ÎNTREBARE.
Omul acceptă banii și-l invită pe primar să-i pună UNICA întrebare.
Primarul întrebă:
-Aveți și un țigan albastru??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 34