Buget oradean

BUGET ORADEAN PESTE CEL CLUJEAN

Pina maine,26.03.2013 puteti sa va mai dati cu parerea privind bugetul primariei pe anul deja inceput.Cu 971 milioane lei venituri prognozate,ORADEA este peste CLUJ cu 10 milioane lei si dublu fata de ARAD,iar fata de SIBIU chiar de trei ori mai mare.Referitor cheltuieli de capital,suma  depaseste 371 mil lei, concentrarea fiind pe reamenajarea Cetatii Oradea,lucrarile din pietele Unirii si Ferdinand,Piata Rogerius si aquaparc-ul din strandul orasului.Ceea ce ma surprinde, este romaneasca noastra pozitie, ca in fiecare an sa reparam drumurile, mai ales  dupa o iarna chiar mai blinda cum a fost in acest an.Exact 22 milioane lei sunt prognozati sa astupam gaurile,deja platite odata, care nu trebuiau sa apara in strazile oradene,o carutza de bani pentru o serie de drumuri chiar de caruta. Desigur ca toate acestea nu se vor putea indeplini fara venituri crescute “datorata inflatiei” din taxele aplicate si companiilor noastre.O tema serioasa si de gandit.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————–
PS.:) Blonda de la drumuri
O blonda se angajeaza la domeniul public. Trebuia sa vopseasca banda de pe mijlocul unui drum. Seful ei îi spune ca se afla în perioada de proba si trebuie sa vopseasca cel putin 2 kilometri pe zi, daca vrea sa-si pastreze serviciul. 
Verificînd la sfarsitul zilei, el vede ca în prima zi facuse 4 kilometri, dublu fata de medie. A doua zi a fost putin mai dezamagit, pentru ca blonda nu vopsise decît 2 km. Se gandeste ca oricum asta e media si trece cu vederea. 
Dar a treia zi, cand blonda vopsise doar 1 km, îi spune: 
- Ce problema ai? Vreo boala, vreo defectiune a echipamentului? Ce te opreste sa faci 2 kilometri pe zi? 
- Stiti, cu fiecare zi sunt din ce în ce mai departe de galeata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 29