Bugetul Bihorului, scădere vizibilă pe 2016

bihor

În decursul zilei de azi, 28.01.2016, aleşii bihorenilor au votat bugetul judeţului Bihor dar şi a instituţiilor subordonate pe anul 2016, ce prevede venituri de 376,491 milioane lei, adică doar 86,41% din cel de anul trecut.

Bugetul mai scăzut decât anii anteriori se datorează faptului că instituţiile din întreaga ţară nu mai beneficiază de fondurile care au fost disponibile anul trecut pentru derularea proiectelor cu finanţare externă nerambulsabilă.

Aşadar, aleşii au votat astăzi în unanimitate bugetul local iar subvenţiile de la Uniunea Europeană dar şi anumite donaţii pentru diferite proiecte vor ajunge la suma de doar 48, 439 milioane lei, adică cu 62,37% mai mici decât anul trecut când suma a fost de 77,668 milioane lei, banii fiind folosiţi pentru finalizarea unor proicte amânate dar şi ăn implementarea Sistemului de Management Integrat Deşeurilor.

Cea mai mare parte a cheltuielilor, se bazează precum în fiecare an, pentru sustinerea asistenţei sociale, adică mai mult de o treime (132,328 milioane lei).

Creşterile anunţate pentru acest an, sunt doar în cazul taxelor speciale, precum taxa pentru certificatul de urbanism care va costa între 6-14 lei, taxa pentru autorizaţia de construire a clădirilor nerezidenţiale şi a clădirilor anexă, care va fi de 0,5% din valoare autorizată a lucrărilor de contrucţie, taxa de amenajarea de tabere cu corturi, rulote şi campinguri de 2% şi amplasarea de chioşcuri, tonete containere corpuri de afişaj şi publicitate de 8 lei mp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =