Bundesbank se așteaptă la o creștere puternică

bc5f2c4fd026cc7cf9d1413c75a0e167În ciuda unor incertitudini globale, Bundesbank (banca centrală a Germaniei) vede economia germană pe drumul către creștere. Un motiv sunt prețurile reduse la petrol. Bundesbank se bazează de asemenea pe un boom al consumatorilor germani.
Conform estimărilor Bundesbank, creșterea economică va lua avânt în acest an în Germania. Experții se așteaptă în continuare la prețuri reduse la petrol, ceea ce va crea un avânt pentru cererea din țară.

Astfel că la început de an există din nou șanse pentru o creștere puternică a performanței economice, scrie instituția monetară în raportul său lunar actual.
Cel mai recent, Bundesbank a prevăzut o creștere de 1,8% pentru anul 2016. Anul trecut economia germană a crescut cu 1,7%, potrivit estimărilor Biroului Federal de Statistică. Boom-ul de consum a produs cel mai mare plus economic din ultimii ani din Germania.

Mulți consumatori au bani de cheltuit, pentru că nu se mai merită să îi economisești și prețurile la energie pentru gospodării au scăzut suplimentar.
Factor determinant pentru sfârșitul anului 2015 este consumul optimist, se spune în raportul lunar al Bundesbank. De asemenea, construcția de locuințe a luat amploare puternic.

Datorită volumului de comenzi, de pe plan atât intern cât și extern, ce a crescut puternic, dar și a speranței că, conjunctura industriei se va ameliora curând. În schimb producția industrială a scăzut. Performanța generală s-a extins în al patrulea trimestru într-un ritm solid, se mai spune în raportul anual.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-erwartet-staerkeres-Wachstum-article16847641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1