Bundesbank aduce acasă rezervele de aur

Peste jumătate din rezervele germane de aur sunt depozitate în prezent în trezorerii din Germania. Bundesbank (Banca Centrală Germană) a adus și ultimele cantități de aur din Franța către Frankfurt. Costurile pentru relocare se ridică la câteva milioane de euro.

Relocarea rezervelor germane de aur din străinătate s-a încheiat cu trei ani mai devreme decât se planificase inițial. După datele de la Bundesbank există acum 1710 tone de tezaur german depozitat în trezorerii din Germania. Asta corespunde unui procent de 50,6% din totalul rezervelor. Implementarea prematură a acestor relocări, este un succes total, din punctul de vedere al lui Carl-Ludwig Thiele, membru în consiliul de administrație al Bundesbank.

După presiunile de ordin public, banca centrală a fixat în 2013 un obiectiv ca până la finalul anului 2020 să aducă acasă cel puțin jumătate din rezervele germane de aur, care numără în prezent 3378 și să le depoziteze în trezorerii proprii din Germania.

În acest an au fost relocate 91 de tone de la Paris la Frankfurt am Main. La sosirea lor la Frankfurt, toate lingourile de aur au fost verificate pentru a se confirma autenticitatea lor. Nu au existat obiecții cu privire la calitatea sau greutatea lor.

În New York există alte 1236 de tone (36,6% din totalul tezaurului german). La Londra mai există alte 432 de tone. În cazul unei crize extreme aurul ar putea fi preschimbat instantaneu în dolari. Londra este cea mai mare piață pentru metale prețioase, dolarul este cea mai importantă valută de rezervă din lume.

Costurile pentru relocare au fost estimate de banca centrală la un total de 7,7 milioane de euro. Întregul tezaur german de fix 270.000 de lingouri are o valoare actuală de 120 de miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-holt-Goldreserven-heim-article19997776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + = 22