Bundesbank își retrage mai repede aurul

IMG_1385

Germania are în prezent la dispoziție peste 3378 tone de aur. Bundesbank vrea ca pe viitor jumătate din acest volum să îl depoziteze în seifuri. În Franța nu va mai exista în curând nici un pic de aur german. Returnarea sa se desfășoară mult mai rapid decât se preconiza.

Bundesbank pune presiune tot mai mare în direcția depozitării rezervelor sale de aur din străinătate. Aceasta se va realiza cu peste trei ani de zile mai devreme, spune directorul Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele. După ce presiunea publică s-a manifestat tot mai des, Bundesbank a abandonat obiectivul de patru ani, de a aduce înapoi în Germania până în 2020 cel puțin jumătate din rezervele germane de aur.

Thiele a declarat că nu vor mai exista relocări suplimentare. Acest lucru este valabil și pentru stocurile din SUA. În anul 2016 banca centrală germană a returnat alte 216 tone din metalul prețios din depozitele de la New York și Paris către cele din Frankfurt. Înainte de schimbarea conducerii din SUA Bundesbank și-a îndeplinit propriul obiectiv, de a aduce 300 de tone de la Fed către Germania.

După datele Bundesbank există acum 1619 tone sau 47,9% din totalul comorii germane în trezoreriile autohtone. Din Franța au sosit recent 105 tone. Depozitele din Paris vor fi lichidate în acest an. Acolo nu vor mai exista pe viitor rezerve germane de aur.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-holt-Gold-schneller-zurueck-article19695104.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 88