Bundesbank nu se așteaptă la deflație

bundesbank_37385565

Bundesbank nu se așteaptă la deflație

Va ajunge curând rata inflației în Germania sub linia de zero? Șeful Bundesbank Weidmann exclude acest lucru. El nu vrea să dea curs îngrijorărilor privind deflația. Weidmann reînoiește criticile pentru achiziționarea masivă de obligațiuni guvernamentale de către BCE.

Prețul petrolului aflat într-o scădere rapidă amenință să împingă inflația din Germania sub linia de zero potrivit Bundesbank. Pronozele deja reduse ale inflației de către băncile centrale sunt susceptibile să nu fie doar datorită scăderii prețului pe piața mondială la aurul negru.

Președintele Bundesbank, Weidmann nu vede însă un argument valid pentru puternica reacție potrivnică a Băncii Central Europene. El se așteaptă ca rata inflației să rămână pentru ceva timp la niveluri foarte scăzute, dar treptat acesta va crește.

Declinul din prețul petrolului a accelerat recent. Nu doar boom-ul frackingului din Statele Unite stă în spatele acestui trend. Motivele pentru declin sunt și stagnarea economiei globale, care limitează de asemenea cererea de petrol și dezbinarea în curs de desfășurare a țărilor OPEC.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-erwartet-keine-Deflation-article14168396.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12