Bundesbank nu vede pericole pentru Europa

China-2Sistemul financiar al Europei poate face față cu brio turbulențelor provocate de piața chineză de acțiuni. Potrivit directorului Bundesbank, Carl Thiele, de la criza din 2008 sistemul a fost întărit considerabil. Cu toate acestea, există câteva riscuri.

Unul din directorii Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, se aștepată ca sistemul financiar al zonei euro să nu aibe de suferit de pe urma turbulențelor bursiere din China. Dacă, cu toate acestea, în China se va ajunge la o prăbușire economică, nu este recomandat să se subestimeze impactul unui astfel de incident, în special pentru țările axate pe export din Europa, precum Germania, spune Thiele pentru Neuen Osnabrücker Zeitung.

Directorul Bundesbank nu vede însă nici un fel de simptome similare cu începutul crizei financiare și economice din 2008. El mai adaugă că nu vrea să facă nici un fel de comparație cu evenimentele din 2008, pentru că o astfel de comparație ar fi nefondată. Sectorul financiar din spațiul european este între timp mult mai puternic și mai stabil prin majorarea cotelor de capital propriu și a sumelor bilanțiere reduse. Prin aceste măsuri de precauție băncile sunt mult mai puțin vulnerabile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-sieht-keine-Gefahr-fuer-Europa-article16731516.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =