Bundesbank se așteaptă la o creștere slabă

0c0335d5fa4e785dd3df7ef79c964284

Iarna trecută a fost de fapt primăvară. Temperaturile care nu au scăzut sub nivelul de îngheț au oferit anul acesta un start puternic pentru economia germană. În ciuda acestui start puternic, creșterea din primăvară a fost doar una moderată.

Economia germană își va reduce viteza de creștere după un început puternic de an, după cum estimează Bundesbank. Creșterea economiei germane a pierdut o parte din impuls în timpul primăverii, scrie banca centrală germană în raportul lunar actual. Tendința conjuncturală de bază va rămâne la fel de solidă și în a doua jumătate a anului.

Produsul intern brut a crescut între lunile ianuarie și martie neașteptat de puternic în comparație cu trimestrul precedent, cu o rată de 0,7%, după estimările Biroului Federal de Statistică. La această creștere a contribuit predispoziția populației spre consum, afacerile bune din domeniul imobiliar, creșterea investițiilor firmelor în tehnologizare, precum și cheltuielile statului german ocazionate de cazarea și integrarea a sute de mii de refugiați.

Consumatorii au profitat în special de scăderea prețurilor la combustibili, dar și materiile prime pentru încălzirea locuinței. Prețurile la petrol s-au stabilizat recent, iar creșterea puterii de cumpărare nu va mai fi la fel de pregnantă. Chiar și creșterea puternică a afacerilor din domeniul construcțiilor nu se va mai păstra în al doilea trimestru. La începutul anului afacerile din acest domeniu au profitat de pe urma unei ierni blânde.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-erwartet-schwaches-Wachstum-article17709176.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =