Bundesbank solicită creșteri salariale

44046628

Bundesbank solicită creșteri salariale
Sunt ultimii ani mai slabi? Potrivit lucrătorilor Bundesbank, angajații ar trebui să capete măriri serioase de salarii. Acest lucru ar putea în cele din urmă să ajute în problema unei inflații foarte reduse.

Având în vedere că inflația este deosebit de scăzută în Germania, Bundesbank promovează acorduri pentru măriri salariale. De-a lungul anilor, aceștia au avut parte de partide de negociere, în care salariile au fost ținute mai mult pe loc. Jens Ulbrich, economistul-șef al Bundesbank, a declarat pentru Spiegel că, pe fondul situației economice pozitive, rata scăzută a șomajului și perspectivele reduse sunt destul de bune.

În plus, pentru a preveni ca rata inflației să continue să scadă sub ținta de inflație BCE, salariile ar putea fi stabilite cu două procente mai mari. Scara de evaluare este reprezentată de stabilitatea prețurilor, spune Ulbrich.

Dar și mai clar spune Președintele Institutului German pentru Cercetare Economică (DIW), Marcel Fratzscher că este pentru creșterea semnificativă a tarifelor pe piața muncii. În ultimii 15 ani, salariile reale ale mai mult de jumătate din muncitorii germani au scăzut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesbank-plaediert-fuer-Lohnerhoehungen-article13244426.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12