BUNDESLIGA POATE FALIMENTA SKY GERMANIA, OPERATOR TV

375661_e

Sky are nevoie de Bundesliga
Sky Germania are în continuare pierderi. Recent acestea chiar au crescut. Unul dintre motive este costul ridicat de difuzare pentru Bundesliga. Chief Financial Officer-ul, Tomsic, este dispus să accepte compromisul.

În ciuda costului ridicat al drepturilor de difuzare pentru liga de fotbal germană, acest eveniment fotbalistic este perfect pentru postul de televiziune cu plată, Sky Germania. Bundesliga este un produs pe care compania dorește să îl ofere în continuare și în următoarele decenii. Declarația aparține directorului financiar al postului de televiziune, Steven Tomsic. Costul drepturilor de televizare ale Bundesliga se ridică în prezent la 486 milioane de euro pe an.

La tranșa anterioară, compania a achitat 250 de milioane de euro. Dar între timp drepturile de televizare au devenit mai cuprinzătoare. În primul trimestru al anului fiscal curent, drepturile Bundesliga au realizat o gaură în bugetul pe termen mediu al Bundesliga. Pierderea netă a crescut cu 42% la 53 milioane de euro. Operațional, filiala companiei mass-media din SUA, 21st Century Fox, aparținând lui Robert Murdoch, a înregistrat o pierdere de 8,6 milioane de euro. În anul precedent compania a înregistrat o creștere netă de 5,8 milioane de euro.

Pe termen mediu compania vrea să schimbe structura de finanțare. Scopul este de a putea să ofere companiei independența, spune Tomsic. Ultima dată când Sky și-a proiectat cadrul financiar a fost la începutul anului 2013. În cazul în care situația de pe piața de capital va fi la fel de favorabilă ca astăzi, refinanțarea ar putea oferi o valoare adăugată semnificativă. Dar în 2014 nu va mai fi cazul. Poate există o șansă pentru anul 2015, mai spune Tomsic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sky-braucht-die-Bundesliga-article12932926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 14