Burger King îl înfurie pe regele Belgiei

În câteva săptămâni Burger King vrea să cucerească piața belgiană. Dar deschiderea primei filiale produce furie și indignare la nivel înalt. Motivul este faptul că într-o campanie publicitară lanțul de restaurante fast-food oferă detronarea regelui Philippe.

Începutul e bun: deja dinainte de deschiderea primei reprezentanțe în Belgia, concernul Burger King provoacă furie. Iar sentimentele vin chiar de la nivel înalt. Lanțul american de restaurante fast-food abordează nici mai mult nici mai puțin decât problema puterii în regat. “Cine este regele?” spune o campanie publicitară provocatoare lansată pe internet, care sugerează pătrunderea pe piața belgiană. În cadrul spoturilor publicitare se pot vedea benzi desenate, care prezintă un portret al monarhului Philippe precum și un Burger King Whopper.

Cu un click pe imagine belgienii pot să decidă între regele Philippe și Burger King. “Alegeți cu stomacul”, cer creatorii campaniei. Toți cei care fac click pe pagina de acțiune în dreptul imaginii regelui Phillipe sunt rugați apoi să se mai gândească, pentru că nu el este cel care va face cartofii prăjiți.

Casa Regală Belgiană nu s-a arătat deloc amuzată de campania publicitară, un purtător de cuvânt a menționat la cererea BBC că respinge această inițiativă. Lanțul de restaurante nu este îndreptățit să se folosească gratuit de imaginea lui Philippe în scopuri publicitare. Potrivit unui raport al site-ului Mashable, curtea belgiană s-a sesizat deja împotriva Burger King, dar un purtător de cuvânt al lanțului american a declarat că nu au fost contactați deocamdată de familia regală.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Burger-King-veraergert-Belgiens-Koenig-article19863814.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 18