Burger King o ia spre Canada

imago62050788h

Burger King o ia spre Canada
Gigantul fast-food Burger King a găsit un mod remarcabil de a economisi bani. Compania vrea să cumpere lanțul de gogoșerii canadian și ar putea apoi să își mute sediul din Statele Unite ale Americii în țara vecină, pentru că acolo taxele sunt mai mici.

Burger King vrea să preia lanțul specializat în gogoși și cafele al lui Tim Horton din Canada. Astfel, producătorul de hamburgeri ar putea să își mute sediul central în țara vecină, cunoscută pentru taxele și impozitele mai reduse. Negocierile de fuziune au avut deja loc, după cum au anunțat ambele companii. Fuziunea ar crea al treilea cel mai mare lanț de fast-food-uri din lume, apărând cu o valoare de piață de 18 miliarde de dolari. Noua compania va avea sediul în Canada.

Recent unele companii din SUA au ales acest mod de a economisi banii plătiți pe taxe și impozite. Washington-ul vrea acțiune. Guvernul este îngrijorat cu privire la această tendință și încearcă să bareze această inversiune. Planul Burger King este de natură să alimenteze criticile, mai ales că societatea este similară cu concurenții McDonalds ca simbol al stilului de viață american.

Un apropriat familiar cu situația, a declarat că Burger King și Tim Horton vor pecetlui curând un contract. Cu toate acestea, nu se poate spune nimic despre calendarul negocierilor. Valoarea de piață a lui Tim Horton este de aproximativ 8,4 miliarde de dolari, iar Burger King se ridică la o valoare de 9,6 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Burger-King-zieht-es-nach-Kanada-article13481231.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 47