BURSA CRIZEI

  • RTR3BF81Bursele țărilor din criza euro

Investitorii au părăsit panicați țările aflate în criză. Iar acum aceștia încep să se întoarcă treptat pe piețele de valori de la periferia de sud a uniunii. Indicii urcă semnificativ. Iar în plus, mulți investitori ce și-au retras activele din Rusia după recenta criză caută acum altceva.

 

Indicele bursier principal de pe bursa de la Milano a înregistrat recent al doilea cel mai bun parcurs din istoria sa. De la sfârșitul lunii decembrie acesta a câștigat peste 14 procente și a raportat luni 21.685,70 puncte, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Indicele german DAX a ieșit în primul trimestru cu o creștere de doar 0,5%.

 

Noul prim-ministru italian Matteo Renzi a inițiat o reformă electorală ce va duce, cel mai probabil, la majorități parlamentare mai stabile, după cum scriu analiștii Credit Suisse într-un studiu. Acest lucru ar facilita restructurarea extrem de necesară a pieței muncii, a sistemului judiciar și reducerea birocrației. Toate acestea vor crește competitivitatea Italiei și vor aduce perspective economice mai bune. Iar în comparație cu alte titluri europene, acțiunile italiene merg bine, ceea ce poate însemna că reformele vor continua.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boersen-in-Euro-Krisenlaendern-starten-durch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 20