Bursa de la Atena pornește puternic

55332346

Bursa de la Atena pornește puternic

Deși nu există nici un acord în serialul grec al datoriilor, investitorii de la Atena par deja încrezători. Cei mai importanți indici de pe bursă cresc puternic și lasă deoparte ultimele pierderi.

Puternic înainte, merge bursa de la Atena. Chiar și obligațiunile de stat grecești profită de starea de spirit mai luminoasă. Indexul compus Athex a crescut cu 7,9%, condus de cele patru mari valori bancare, care au crescut cu peste zece procente. Indexul celor mai mari 20 de valori, FTSE Athex 20, se îmbunătățește cu 6,8 procente. Astfel piața înregistrează cea mai puternică creștere din luna februarie și până în prezent.

Motivul este euforia și optimismul de pe seama datoriilor grecești. Mass-media a raportat de mai multe ori o apropiere între Grecia și creditorii săi. Efectul se vede și pe alte burse europene.

Pe piața obligațiunilor randamentul hârtiilor de stat cu scadență la doi ani a crescut cu 1,16 puncte la 24,7%, randamentul celor pe zece ani cedează 0,3 puncte procentuale, ajungând la 11,3%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Athener-Boerse-startet-kraeftig-durch-article15283011.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 64