Bursa de la Shanghai se prăbușește

RTR4I0LG

Bursa de la Shanghai se prăbușește

Rupere în China: Indicele de referință din Shanghai a scăzut luni cu peste 6%. Motivul este faptul că Beijingul vrea să ia măsuri împotriva speculațiilor riscante.

În timp ce majoritatea burselor asiatice au raportat luni surplus, pe Bursa de la Shanghai cursul scade. Indicele principal din Shanghai scade cu peste 6%. Omologul său de la Hong Kong rămâne surprinzător de stabil și cedează un rezonabil 1%.

Motivul scăderii cursului îl reprezintă măsurile pe care vor să le ia cei de la Peking împotriva afacerilor speculative excesive, pentru că există temeri de rupraîncălzire a piețelor, așa cum s-a petrecut și anul trecut. În special autoritățile au interzis încheierea de noi tranzacții de diferențe de către trei mari case comerciale și această restricție se va păstra timp de trei luni de zile. Astfel autoritățile de reglementare semnalizează grijile în creștere și practicile pline de riscuri prin care investitorii se îndatorează pentru a achiziționa acțiuni.

Analistul Hao Hong de la BOCOM International spune că este o surpriză extrem de neplăcută. Fără lichidități proaspete care să sosească treptat și datorită sentimentului de îngrijorare, piața se va corecta pe termen scurt. Contractele de diferențe au crescut bine anul trecut. Conform Goldman Sachs, aproximativ 11% din toate afacerile cu acțiuni se bazează pe acestea. Pe termen scurt această abordare poate constitui o povară, sunt de părere observatorii, dar într-adevăr va conduce la un trend pozitiv prin reducerea speculațiilor excesive.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Boerse-in-Schanghai-stuerzt-ab-article14346326.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 38