Bursa Germană dată în judecată datorită conturilor iraniene

81714877

Miliarde de dolari ai Băncii Centrale Iraniene sunt depozitați la subsidiara Deutsche-Börse pe nume Clearstream. Acest lucru trezește lăcomia acuzatorilor, care au pretenții asupra Iranului, spun hotărârile americanilor. Dar Clearstream nu vrea să cedeze atât de ușor acești bani.

Bursa germană este amenințată de un nou val de furie din partea americanilor datorită afacerilor pe care le-ar fi făcut în relație cu Iranul. Subsidiara Clearstream ar putea fi implicată într-un proces colectiv care a fost demarat împotriva Iranului, anunță reprezentanții de la Frankfurt.

Compania consideră însă că acuzațiile sunt nefondate. Clearstream va lua toate măsurile necesare și corespunzătoare pentru a se apăra în fața acestui proces.

Grupul acuzator, Havlish, are pretenții de 6,6 miliarde de dolari față de Iran și banca sa centrală (Bank Markazi) datorită unei hotărâri judecătorești din anul 2012. Acești bani se doresc a fi preluați din conturile pe care Bank Markazi le are la Clearstream. Acuzatorii au acum pretenții și din partea Clearstream pe fondul relațiilor lor de durată cu Bank Markazi, explică cel mai mare operator german de piețe bursiere.

Pentru Deutsche Börse nu este primul și singurul proces datorat afacerilor cu Iranul. Concernul a fost implicat în 2013 într-un litigiu similar, în care a fost vorba despre compensarea unor victime americane.

Familiile soldaților americani care au fost uciși sau răniți în 1983 într-un atac cu bombă asupra unei cazărmi din orașul libanez Beirut au considerat că Iranul este răspunzător pentru atac și de aceea o curte de justiție americană a impus o sancțiune de miliarde de dolari împotriva țării. După lungi dezbateri Deutsche Börse a eliberat averile iraniene, care erau depozitate într-un cont Clearstream din SUA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-Boerse-wegen-Iran-Konten-verklagt-article18898601.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 77