Bursa germană depozitează aur

65385362

Dobânzile reduse practicate de Banca Central Europeană provoacă efecte adverse semnificative. Cei ce economisesc încearcă să își protejeze cât mai bine activele. Consecința este că în interiorul Germaniei se adună cantități enorme de metale prețioase.

Dobânzile reduse au provocat creșterea semnificativă a cererii pentru aur ca și refugiu sigur pentru invetitorii de pe bursele germane, iar prețul acestuia a atins un nou record. Între timp s-au depozitat peste 100 de tone de aur în trezoreriile de la Frankfurt, anunță Deutsche Börse. De la începutul anului stocurile au crescut cu fix 70%.

Noi volume de aur apar mereu atunci când clienții cumpără așa-numitele obligațiuni Xetra-Gold. Pentru fiecare hârtie de valoare există depozitat undeva un gram de aur. Aurul este pentru mulți investitori un refugiu sigur în vremuri de neliniște. În ciuda faptului că și prețul aurului este uneori supus unor fluctuații puternice.

Un alt argument pentru aur este văzut de mulți investitori ca fiind slăbiciunea altor oportunități de investiții. Produsele clasice de economisire precum carnetele de cec sau conturile de economii nu prea mai aduc nici un fel de câștiguri datorită politicii monetare practicate în prezent de BCE. Uneori ratele de dobândă oferite de bănci sunt sub rata inflației. Pe termen lung mulți oameni care economisesc pierd bani dacă îi țin în conturi la bănci.

http://www.teleboerse.de/rohstoffe/Deutsche-Boerse-hortet-Gold-article18637311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25