Bursele chineze se prăbușesc din nou

China

Bursele chineze se prăbușesc din nou

A trecut liniștea de pe piețele bursiere chineze: La începutul săptămânii indicele principal Shanghai Composite a pierdut o cotă impresionantă de 8,5%. Cifrele dezamăgitoare din industria chineză se amestecă cu frica de crash a investitorilor.

Indicele principal Shanghai Composite își începe săptămâna cu cea mai mare pierdere într-o singură zi din ultimii opt ani de zile. Acesta s-a prăbușit cu 8,5%. Shenzen Composite Index a pierdut de asemenea șapte procente. Iar bursa vecină de la HongKong conectată la cea de la Shanghai a pierdut conform barometrului pieței 3,2%. În Taiwan indicele a scăzut cu 2,4% la un nou minim al acestei luni. După evoluțiile slabe de vineri din Europa și SUA, unde indicele Dow Jones a înregistrat cea mai slabă săptămână bursieră din luna ianuarie și până în prezent, indicele de la Tokyo, Nikkei, a pierdut de asemenea 0,9% ajungând la un total de 20.353 de puncte. La Seul s-au pierdut de asemenea 0,3%.

Săptămânile trecute cursul acțiunilor din China a scăzut dramatic. Shanghai Composite a pierdut peste o treime din valoare. În total a fost distrus capital în valoare totală de mai multe bilioane de dolari. Pentru a stabiliza bursele, guvernul chinez a luat măsuri dramatice: le-a fost interzis, printre altele, marilor acționari și managerilor companiilor notate la bursă să își vândă în următoarele șase luni acțiunile pe care le dețin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Boersen-crashen-wieder-article15598096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =