Bursele din China iau o turnură misterioasă

RTX1IUX8-1-

Bursele din China iau o turnură misterioasă

Căderea liberă a burselor din China continentală pare să continue. Cu toate acestea, după pierderile inițiale de peste cinci procente, ele se transofrmă ca prin magie în creșteri. Analiștii stau și ghicesc ce poate fi în spatele acestei tendințe.

La începutul tranzacționării pe bursa de la Shanghai părea să fie continuarea unei căderi libere din ziua precedentă: Indexul principal Shanghai Composite a scăzut intermitent cu peste cinci procente. Împreună cu pierderile din ziua precedentă acesta a înregistrat o pierdere de peste unsprezece procente de la închiderea tranzacționării de luni. În același timp indexul s-a apropiat cu minimul său zilnic de la valoarea de 3558 de puncte de minimul anual de la începutul lunii iulie.

Dar apoi s-a produs o schimbare, care a apărut practic de nicăieri. Shanghai Composite și-a recuperat una după alta pierderile și a închis cu un plus de 1,2 procente la 3794 de puncte. Chiar și Component Index a altei mari burse continentale, de la Shenzen, a crescut cu două procente până la 12.960 de puncte, după ce dimineață el s-a rostogolit în jos cu peste cinci la sută.

Care a fost motivul acestei redresări? Nu există nici o dovadă clară privind făptașul. Cu toate acestea, analiștii vorbesc despre ajutor din partea statului, care ar fi avut rolul de a contribui la stabilitatea prețurilor în comercializarea târzie.

Cum și în ce formă a sosit acest ajutor, asta rămâne încă un mister. În ultimele luni, guvernul chinez a încercat deja prin diverse măsuri stabilizarea prețurilor de pe bursele locale, prin ponderarea achizițiilor corporațiilor de stat, tăierea ratelor dobânzilor de referință la valori minime record prin intermediul Băncii Populare a Chinei, sau interzicerea vânzărilor rapide.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Boersen-vollziehen-mysterioese-Wende-article15749901.htmlRTX1IUX8-1-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 76