Bursele și lira turcească reacționează prin declin

imago-st-0608-07010015-64757399

Bursele și lira turcească reacționează prin declin

După pierderea majorității absolute în cadrul alegerilor parlamentare AKP se confruntă acum cu o formare dificilă de guvern. Noi alegeri nu sunt excluse. Iar asta asigură o incertitudine pe piețe.

Bursa de la Istanbul a fost pusă puternic sub presiune după alegerile parlamentare din Turcia. Indexul Istanbul-100 a scăzut chiar după anunțul rezultatelor cu 8,2% la 75.268 puncte. Este cel mai scăzut nivel din octombrie 2014. În comerțul anterior barometrul acțiunilor turcești s-a stabilizat doar temporar. Indexul principal a înregistrat un nivel mai scăzut cu 5,6% ajungând la 77.382 puncte. Printre altele valorile bancare au fost serios afectate.

După ce a pierdut majoritatea absolută în alegerile generale, partidul conservator islamic AKP se confruntă cu o dificilă formare de guvern. Conform rezultatelor preliminare neoficiale, acesta a adunat aproximativ 41% din voturi, după aproape 50% cu patru ani în urmă. Experții explică nesiguranța de pe piețe prin faptul că nu sunt excluse alegeri anticipate, în cazul în care formarea coaliției nu se petrece în următoarele două săptămâni.

Au existat de asemenea turbulențe în cazul obligațiunilor guvernamentale, care au suferit pierderi semnificative. În schimb randamentele au mers în sus puternic.

http://www.teleboerse.de/aktien/Boerse-und-Lira-reagieren-mit-Kursrutsch-article15254461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 49