Bye-bye Big Mac

article-2202189-14FB30D8000005DC-701_634x475

Bye-bye Big Mac
McDonalds are o problema de creștere. În special pe piața sa de origine sau pe piețele din Australia, Japonia și de asemenea Germania, unde clienții se țin tot mai departe de lanțul de restaurante fast-food. Managementul grupului ce deține cel mai mare lanț de restaurante fast food din lume este în căutare de soluții.

Tot mai mulți americani par să renunțe sau să își piardă apetitul pentru mâncarea fast-food de la McDonalds, liderul de piață având probleme chiar și în Germania. Compania pretinde că se face simțită o slăbiciune continuă în acest sens în Germania. Cu toate acestea, cifrele exacte pentru afacerile din această țară nu au fost dezvăluite de lanțul de restaurante. Prețul acțiunilor pe NYSE a scăzut cu circa 0,5%.

McDonalds se confruntă de ceva vreme cu pierderea clienților Pe importanta piață de origine cauza a fost o iarnă severă și o concurență puternică. În Germania produsele trebuie să țină pasul cu concurența din partea unor produse de patiserie ce țin locul unei gustări. Datorită deschiderii de noi unități și datorită creșterii valorii medii a comenzilor clienților, McDonalds a fost capabilă să își crească vânzările cu aproximativ 1% la 6,7 miliarde de dolari (4,8 miliarde de euro). Cu toate acestea, profitul s-a redus, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut cu 5%, la 1,2 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-meiden-McDonalds-article12699511.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 24