Byton vrea să atace BMW și rivalii europeni

Tesla este pionier în domeniul automobilelor electrice. Dar concurența nu doarme. Byton se bazează tot pe know-how german și crede că cea mai mare concurență vine din partea Audi, BMW și Mercedes. Cifrele arată deja câteva aspecte.

Un nou producător auto cu sediul în China care are o echipă de bază formată din foști manageri BMW provoacă marile mărci germane. Compania Byton a prezentat pentru prima dată la CES în Las Vegas un prototip al SUV-ului lor electric. Directorul Byton, Carsten Breitfeld, a subliniat că ei consideră producătorii germani de automobile premium – Mercedes, BMW și Audi ca fiind cei mai mari concurenți ai lor.

Un simbol al automobilelor din această marcă este un ecran tactil curbat de mari dimensiuni, integrat în Cockpit, care se desfășoară practic de la o portieră la cealaltă. Automobilul este la fel de intuitiv ca orice alt dispozitiv inteligent, promite Breitfeld la prezentarea mașinii. De asemenea, pe lângă touchscreen-ul cu dimensiuni de 1,24 metri pe 25 centimetri ar trebui să mai existe încă unul integrat în volan.

Ca și asistent vocal a fost ales software-ul Alexa, de la Amazon. Automobilul identifică șoferul pe baza tehnologiei de recunoaștere facială. Cu ajutorul acestei tehnologii și a inteligenței artificiale vor fi ajustate setările pentru fiecare șofer în parte.

SUV-ul celor de la Byton ar trebui să fie cel mai avansat automobil de pe piață în 2019, iar Breitfeld își fixează obiective ridicate. Mașina în versiune standard oferă o autonomie de 400 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, dar aceasta va fi extinsă până la 520 de kilometri într-o versiune cu acumulatori mai mari. Byton cumpără de la furnizori sistemul de propulsie și celulele de baterie, dar dezvoltă singură pachetele de baterii, deoarece aceasta este o tehnologie cheie pentru succesul afacerii.

Prețul automobilului ar trebui să se situeze în jurul sumei de 45.000 de dolari. Byton vrea să lanseze pe piață primul său model la finalul anului 2019 în China. În anul 2020 vor să se extindă în China, iar în a doua jumătate a anului 2020 către Europa.

https://www.n-tv.de/auto/Byton-will-BMW-und-Co-angreifen-article20218337.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 46 =