Ca antreprenor ce filme ar fi bine sa vedem

the-pursuit-of-happyness-204126l-imagine
Antreprenorii nu sunt persoane slabe de inger, ci luptatori care continua sa depaseasca obstacolele si sa mearga mai departe. Cu toate astea, cand antreprenoriatul devine o povara chiar si pentru cei mai experimentatí profesionisti din acest domeniu, o pauza si o sursa de inspiratie pot readuce inapoi increderea. Intr-un articol de pe entrepreneur.com am gasit un top zece filme pe care trebuie sa le vada orice antreprenor.
1. Reteaua de socializare (2010). Nimeni nu s-a mirat cand filmul “Reteaua de socializare”, in regia lui David Fincher, a devenit  blockbuster in anul 2010. Toata lumea voia sa vada cum a ajuns Mark Zuckerberg fondatorul celei mai populare retele de socializare din lume. Desi evenimentele sunt descrise drept mai dramatice decat au fost, “Reteaua de socializare” este un film care demonstreaza ca pentru un startup de succes antreprenorul trebuie sa dea dovada de flexibilitate si curaj.
2. Totul sau nimic (1992). Bazat pe o piesa castigatoare a unui premiu Pulitzer, filmul “Totul sau nimic” este o incursiune in lumea subterana a mafiei din orasul Chicago. Minciunile si tradarile sunt la ordinea zilei, insa cei mai iscusiti dintre protagonisti reusesc sa aiba succes. De ce sa urmariti un astfel de film? Pentru ca, uneori, lumea afacerilor poate fi brutala si e benefic sa ne intre bine in cap ca nu toti cei cu care vom face afaceri joaca cinstit.
3. Piratii din Silicon Valley (1999). Acesta e un film de televiziune, a carui premiera a avut loc in anul 1999. Filmat in stil documentar, “Piratii din Silicon Valley” spune, cu umor, povestea primilor mari antreprenori in tehnologie, Steve Jobs si Bill Gates. De ce sa-l vedeti? Pentru ca toti antreprenorii incearca sa se inspire din povestile a doi dintre cei mai cunoscuti antreprenori ai planetei, fondatorii companiilor Apple si Microsoft.
4. Cetateanul Kane (1941). Chiar daca nu sunteti antreprenor tot trebuie sa vedeti este capodopera din 1941 a lui Orson Welles. Filmul spune povestea lui Charles Foster Kane, un mogul media devenit intre timp un personaj misterios si avid de putere si succes. Filmul este inspirat din viata lui William Randolph Hearst, fondatorul mai multor publicatii de succes americane. De ce merita sa-l vedeti? Pentru ca, desi lansarea unei afaceri de succes este scopul oricarui antreprenor,  e important sa intelegem ca acesta nu este singurul tel in viata.
5. In cautarea fericirii (2006). Filmul cu Will Smith spune o poveste emotionanta si motivationala inspirata din viata lui Chris Gardner, un om care lucra in vanzari care nu se da batut nici macar atunci cand ramane pe strazi impreuna cu fiul sau. Chris se foloseste de toate cunostintele de marketing pe care le are pentru a-i oferi fiului sau protectia de care are nevoie. Merita sa vedeti acest film, in care protagonistul da dovada de pasiune si spirit de sacrificiu, calitati pe care orice antreprenor trebuie sa le aiba.
6. Moneyball: Arta de a invinge (2011). Nu trebuie sa fiti un fan al baseballului pentru a va delecta cu acest film in care Brad Pitt interpreteaza rolul lui Billy Bean, managerul general al clubului Oakland A`s. Echipa lui Bean nu avea suficiente resurse financiare pentru a cumpara jucatori de valoare, astfel ca managerul descopera o metoda interesanta, bazata pe date statistice, de a pune de fiecare data omul potrivit la locul potrivit. Merita sa va uitati la Moneyball, pentru ca este un film in care se vede foarte bine cum inovatia poate schimba radical situatia in favoarea dumneavoastra.
7. Rocky (1976). Toate filmele din seria Rocky sunt extrem de inspirationale. Indiferent cat de multe lovituri ai incasa, nu trebuie sa renunt niciodata la sansa ta. Asta este lectia pe care Rocky Balboa, interpretat de Sylvester Stallone, o da de fiecare data. Merita sa il vedeti mai ales atunci cand cineva va spune ca nu aveti nicio sansa sa reusiti.
8. Wall Street (1987). Regizorul Oliver Stone a facut din Gordon Gekko (Michael Douglas) unul din cele mai infame personaje din istoria cinematografiei. Deviza in viata acestuia este “lacomia e buna la casa omului”. Filmul se concentreaza asupra hotararilor neetice si a ilegalitatilor comise de Bud Fox (Charlie Sheen) ca sa devina putred de bogat, precum Gekko, un corporatist veros. Filmul merita urmarit pentru ca iti arata sa nu te vinzi ieftin, adica doar pe bani. Tine minte, sa fii un antreprenor de succes nu se rezuma la bani si faima.
9. Jerry Maguire (1996). Protagonistul Jerry Maguire (Tom Cruise) avea tot ce-si putea dori: o cariera grozava, multi prieteni si o logodnica superba. Cu toate astea, intr-o zi, are o revelatie: impresarii sportivi nu ar trebui sa urmareasca doar pietele financiare, ci cum sa aiba mai bine grija de clientii lor. Jerry pierde tot ce are si porneste intr-o calatorie pentru a recapata tot ce a pierdut. Filmul merita vizionat caci iti arata ca atunci cand incerci sa iti transpui visele in realitate, restul aspectelor vietii tale profesionale si personale se regleaza de la sine.
10. Rutina, bat-o vina! (1999). Comedia lui Mike Judge urmareste destinul lui Peter Gibbons (Ron Livingston), care descopera in cele din urma cat de mult detesta sa stea intr-un birou minuscul si sa asculte ordinele sefului lui inspaimantator, pe nume Bill Lumbergh (Gary Cole). Filmul accentueaza faptul ca fiecare antreprenor uraste sa lucreze pentru altcineva si va recurge uneori la masuri extreme pentru a fi concediat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 12