Ca sa stim si noi, ANAF va publica circularele interne referitoare la proceduri și interpretarea legii

anaf1-465x390
Președintele ANAF, Dragoș Doroș, face un pas decisiv pe calea transparentizării metodelor de lucru. Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã va face publice, începând cu data de 5 decembrie, circularele interne referitoare la procedurile de lucru și la modalitãțile de aplicare a prevederilor legale. Documentele interne vor fi publicate pe site-ul propriu, la rubrica ”Circulare ANAF”.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, această măsură va contribui la creșterea transparenței activitãții instituționale, la crearea unui mecanism de comunicare activ între administrația fiscalã și mediul economic și la asigurarea aplicãrii unitare a legislației fiscale în toate structurile subordonate ale ANAF.

Rubrica “Circulare ANAF” este disponibilã pe site-ul www.anaf.ro, la secțiunea Asistențã contribuabili/Legislație/07.Circulare ANAF.  Circulara este un document intern emis de ANAF, în vederea asigurãrii aplicãrii unitare a legislației fiscale.

În 2015, în baza documentelor interne, inspectorii de Fisc au declanșat controale masive asupra meseriilor liberale, reconsiderând veniturile acestora și impunând taxe și penalități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3