C&A va fi vândut chinezilor

Proprietarii lanțului de modă C&A au în plan să vândă marca lor de tradiție către investitori din China, se arată în rapoartele de presă. Nu se știe însă despre ce investitori este vorba.

Compania de modă C&A va fi cumpărată de investitori interesați din China. Tranzacția este aproape de a fi finalizată. Nu se știe exact despre ce investitori ar fi vorba. C&A nu a dorit nici să confirme, nici să infirme informația la cererea presei germane.

Compania germană de tradiție, care se află în proprietatea familiei Brenninkmeijer, a fost fondată în anul 1841. Cofra-Holding AG, ce are sediul în Elveția, în care sunt puse la comun acțiunile familiei de proprietari, a declarat că restructurarea în curs a C&A va include de asemenea modalități pentru creșterea afacerilor pe piețe emergente precum China, dar și dezvoltarea sectorului digital, precum și pateneriate de alte tipuri și implicări ale unor factori externi.

În continuare Cofra-Holding scrie că fiecare regiune C&A are posibilități de extindere printr-o serie de parteneriate, iar brandul va continua să facă acest lucru ca parte a strategiei de transformare. În ultimii ani C&A se confruntă din ce în ce mai mult cu creșterea concurenței din mediul online. În plus, concurenți precum H&M și Primark fură tot mai mult din cota de piață a C&A. În Germania vânzările brandului au atins valoarea de 2,62 miliarde de euro în anul 2017, în scădere în ultimii ani – în 2011 nivelul era de 3,09 miliarde.

Familia Brenninkmeijer deține, potrivit raportului, o avere estimată de peste 20 de miliarde de euro și se numără astfel printre cele mai bogate familii din Europa, dar și printre cele mai discrete. Familia este puternic catolică și cuprinde peste 1000 de membri. Acțiunile clanului sunt grupate în Cofra Holding AG ce are sediul în localitatea Zug din Elveția, aceasta deținând și brandul C&A.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/C-A-soll-an-Chinesen-verkauft-werden-article20230527.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 2