Cablul de încărcare pentru Volvo XC60 2019 poate porni incendii și va fi rechemat

2019 Volvo XC60

Un anumit cablu de încărcare inclus într-un număr redus de SUV-uri crossover Volvo XC60 2019 se poate supraîncălzi și poate curenta proprietarii care îl manipulează sau pot provoca incendii, a declarat producătorul auto suedez.

Volvo a anunțat rechemarea pentru 25 de SUV-uri crossover din modelul XC60 T8 pentru a li se înlocui cablurile de încărcare. Un număr mic de proprietari afectați ar fi trebuit să primească deja o notificare sau o vor primi în curând. Proprietarii nu ar trebui să folosească cablul până ce Volvo nu îl va înlocui.

Problema apare în cazul SUV-urilor XC60 care au fost livrate cu anumite sisteme de încărcare de tip AeroVironment TurboCord sau TurboDock/TurboDX. Volvo a spus în declarațiile sale oficiale că, condensatorii din aceste sisteme pot ceda și pot porni incendii. Volvo va înlocui gratuit aceste cabluri.

Volvo a declarat că circa 60% din SUV-urile afectate ar trebui să beneficieze de cablul defect. Producătorul auto nu a precizat dacă au fost raportate vătămări datorate cablurilor defecte. Volvo a declarat că a aflat pentru prima dată de această problemă la finalul lunii august. Vehiculele afectate au fost construite între 9 și 26 iulie.

sursa:

https://www.greencarreports.com/news/1118973_charging-cord-for-2019-volvo-xc60-t8-plug-in-hybrid-may-start-fire-will-be-recalled

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 80 =