cade gazprom,incet

RTX15D9S

Mai puține vânzări de gaze
Gigantul gazelor, controlat de stat, Gazprom, câștigă tot mai puțin. De asemenea creșterea vânzărilor din Europa este compensată de scăderea acestora în unele țări foste membre a URSS. Prin urmare, cea mai importantă piață pentru companie este în pericol.

Compania rusă de stat Gazprom se teme, în contextul crizei din Ucraina, de scăderea drastică a exporturilor de gaze către Europa și astfel, de pierderea unei părți esențiale a afacerilor sale. Anul trecut livrările către Europa au urcat la nivelul cel mai ridicat din 2008 și până în prezent. Țările din fosta Uniune Sovietică au cumpărat mai puțin de la grupul controlat de Kremlin. Acum, cu toate acestea, datorită disputei privind prețul gazelor, guvernul de la Kiev ar putea decide închiderea conductelor ce traversează teritoriul Ucrainei. Iar sancțiunile ar fi eficiente, pentru că la un loc cu sancțiunile din partea Statelor Unite și UE, ar putea afecta funcționarea și finanțarea grupului Gazprom.

Anul trecut Gazprom a raportat câștiguri de 1140 de miliarde de ruble (22,9 miliarde euro) și cu 7% mai puțin decât în anul precedent. Scăderea a fost cauzată de asemenea de o rublă slabă. Vânzările din țările ex-URSS au scăzut cu aproape o cincime, până la 420 miliarde de ruble. În special în Ucraina s-a livrat semnificativ mai puțin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gazprom-fuerchtet-um-Europageschaeft-article12737346.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =