Cadou de Crăciun inedit pentru Simona Halep – un tricou brodat cu celebrul 1 din trandafiri primit la Beijing

Un cadou special de Crăciun – un tricou cu o broderie realizată manual ce imită imensul “1” din trandafiri roșii primit de Simona Halep la Beijing – este pregătit în aceste zile de atelierul de zestre contemporană “Mândra Chic”, la inițiativa Andreei Ogăraru, soția fostului fotbalist George Ogararu, ce locuiește actualmente în Olanda și vrea ca momentul de a fi prima în lume sa fie marcat printr-un simbol pentru generațiile viitoare.

Broderia ce va fi aplicată pe tricou și care reproduce celebrul “1” din trandafiri primit de Halep în momentul în care a ajuns numărul unu mondial în tenisul feminin este cusută cu ață de bumbac de diferite nuanțe de roșu, din care au fost realizați mai mulți “trandafiri”, frunzele acestora fiind în relief, pentru a se apropia cât mai mult de imaginea originală. Conturul cifrei “1” este făcut cu ajutorul uneia dintre cele mai vechi tehnici de cusut, cu fir auriu.

Broderia este realizată de Octavia Lung, un inginer pasionat de cusături tradiționale, care lucrează în timpul liber cu echipa de creație Mândra Chic, ce a demarat și o campanie online pentru găsirea unui mesaj potrivit care să se asocieze cu momentul și cusătura manuală.

“Când Simona Halep a ajuns numărul 1 mondial, Andreea Ogăraru, soția omului de sport George Ogararu, care locuiește în Olanda, și-a dorit ca momentul să fie marcat într-un mod cu totul aparte! Nu mai lungim vorba, ne-am oferit să gândim pentru ea o piesa de #zestrecontemporană, specială, și iată ce a ieșit. Octavia a realizat o broderie excepțională, cu trandafiri și fir auriu. Vă provocăm să ne ajutați să găsim cel mai potrivit mesaj pentru un “Tricou Fain” special. Împreună cu Andreea îl vom alege pe cel mai potrivit. Vom crea astfel, împreună un #tricoudecolectieMandraChic”, spune Alina Zară, coordonatorul întreprinderii sociale “Mândra Chic”, pe pagina ei de Facebook.

Andreea Ogăraru explică de ce s-a gândit la un asemenea tricou simbol.

“Broderia aceasta are o poveste. Povestea începe cu reușita Simonei Halep. Cred cu tărie că fiecare moment atât de unic cum este cel de a fi numărul 1 în lume, pentru un român, merită dăruit mai departe printr-un simbol desemnat generațiilor ce vin din urmă. Datoria noastră este să prețuim ceea ce am primit și să dăm mai departe. Însă datoria noastră este sa mai și ‘naștem’, să fim rodnici în creație. Sper ca eu și Alina Zară Prunean să ne putem întâlni cu Simona cât mai curând, pentru a-i oferi simbolul succesului ei și al prețuirii noastre în chip brodat. Vă rog să scrieți cu sufletul un mesaj potrivit acestui simbol!”, înseamnă soția lui George Ogăraru, pe contul ei de Facebook.

Potrivit precizărilor făcute pentru AGERPRES de Alina Zară, se dorește ca tricoul, considerat de creatorii săi “o piesă de zestre contemporană de colecție”, să îi fie dăruit Simonei Halep de Crăciun.

Cei de la atelierul menționat vor realiza și un al doilea tricou, cu aceeași broderie, însă din categoria Tricourilor de Pânză Mândra Chic, cu croi de cămașă în T, una dintre formele clasice ale iei, din pânză de casă, pentru Andreea Ogăraru.

Alina Zară a subliniat faptul că atelierul pe care îi conduce nu va pune în vânzarea astfel de tricouri, deși au existat deja solicitări în acest sens, cele două exemplare realizate pentru Simona Halep, respectiv Andreea Ogăraru fiind piese unicat, de colecție.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 63 =